Categories: Oameni

Geaca ieftina primavara barbati 2021. Modele functionale si practice

Vremea de primăvară poate fi capricioasă, imprevizibilă și alternativ răcoroasă, caldă și ploioasă. Probabil de aici marea problemă în alegerea jachetei potrivite pentru primăvară.

Pentru a fi pregătit pentru toate condițiile meteorologice, merită să investiți într-o jachetă de tranziție bine făcută.

Ce geaca de primăvară ar trebui să alegi? Ce anume sa cauti? Care este tendința pentru jachete în primăvara anului 2021?

O jachetă de primăvară perfectă va oferi confort termic, va proteja împotriva vântului, ploii și a condițiilor meteorologice neplăcute, dar în același timp nu va fi prea groasă și calduroasa, astfel încât să le puteți purta chiar și în zilele însorite.

Merită să le ai acum în garderoba ta, pentru că vremea poate fi imprevizibilă. Puteți purta cu succes haine de această grosime atunci când temperaturile zilnice sunt de câteva grade, fără a mai urmări prognozele în mod continuu.

Oferta de geci de primăvară și de tranziție este foarte largă. Printre articolele de îmbrăcăminte de acest tip puteți găsi:

Jachete de primăvară matlasate – cea mai calduroasa opțiune pentru primăvară.

Jachetele de acest tip funcționează bine primăvara și toamna. Pot fi umplute cu puf natural (dar mult mai subțire decât în ​​jachetele de iarnă) sau sintetice. Merită să alegeți un model cu glugă, destul de ușor și nu prea gros.

Gecile parka de primăvară sunt jachete ideale aproape pe tot parcursul anului.

Sunt disponibile atât în ​​variante izolate, cât și în variante neizolate. Modelele de primăvară pot fi realizate din țesături cu rezistență la apă mai mare decât cele pentru iarnă, ele vor fi, de asemenea, mult mai ușoare și mai subțiri decât cele izolate.

Jachete softshell de primăvară – pentru aplicații sportive de primăvară, pentru plimbări mai lungi, precum și pentru întoarcerile târzii de la serviciu, o jachetă softshell va fi o soluție foarte bună. Acestea sunt jachete ușoare, dar destul de calduroase, multifuncționale, cu membrană și proprietăți termoactive și termice bune.

Atunci când alegeți o geaca practica de primăvară care va funcționa în diferite condiții meteorologice, ar trebui să acordăm o atenție specială celor doi parametri de bază:

În funcție de metoda de testare utilizată, acest parametru este determinat în milimetri de apă sau unități PSI, adică kilograme pe centimetrul pătrat și merită să știm că 1 PSI este egal cu 704 mm coloană de apă. Pentru ca un articol vestimentar să fie considerat impermeabil, acesta trebuie testat la cel puțin 3 PSI.

Înainte de a lua decizia finală de a cumpăra un anumit model de jachetă, ar trebui să vă uitați cu atenție la marcajele de pe eticheta acestuia. Abia atunci vom ști dacă ne va proteja în mod adecvat de ploaia de primăvară.

Dacă jacheta este impermeabilă, depinde și de modul în care îmbrăcămintea este finisată. Trebuie să aibă cusături laminate și fermoare de cauciuc. Acest lucru asigură etanșeitatea corespunzătoare.

Respirabilitatea jachetelor de primăvară

Este un parametru extrem de important dacă vrem îmbrăcăminte impermeabilă pentru a permite pielii noastre să respire cel puțin parțial. Drept urmare, transpirația în exces va fi drenată spre exterior și pielea va rămâne uscată.

În cazul jachetelor de primăvară, respirabilitatea trebuie să fie cuprinsă între 5.000 și 20.000 gr/m 2/24h.

Dacă vrem să folosim jacheta și pentru alte activități, de exemplu alergare sau ciclism, atunci respirabilitatea acesteia ar trebui să fie mai mare de 20.000 gr / m 2 / 24h. Când alegeți o jachetă, amintiți-vă că cu cât este mai mare respirabilitatea acesteia, cu atât este mai confortabil să o purtați.

Pentru a spori confortul, producătorii echipează îmbrăcămintea de acest tip cu diferite tipuri de buzunare de ventilație. Datorită lor, fluxul de aer crește și corpul nu se supraîncălzește. Prin urmare, atunci când cumpărați po geaca de primăvară, merită să verificați dacă producătorul său oferă astfel de facilități.

Atunci când decideți sa luati o jachetă de primăvară, merită luată în considerare achiziționarea unei așa-numite jachete 3in1. Este echipata cu un strat interior detașabil.

De obicei este fabricata dintr-un material moale care oferă un grad ridicat de protecție termică. Partea exterioară este caracterizată de o rezistență ridicată la apă. De asemenea, protejează împotriva vântului.

Avantajul jachetei 3in1 este, mai presus de toate, că îl putem adapta nevoilor noastre și condițiilor meteorologice în schimbare. Pe măsură ce zilele devin mai fierbinți, detasati doar stratul interior pentru a vă bucura de jacheta de primăvară.

Această opțiune este recomandată în special persoanelor care apreciază soluțiile practice.

Există multe jachete de primăvară pe piață care ispitesc cu culori și croieli frumoase. Cu toate acestea, aspectul nu este totul. De asemenea, este important dacă soluția aleasă va fi practică și ne va proteja împotriva schimbării condițiilor meteorologice. Prin urmare, merită să căutați jachete care să combine funcționalitatea și designul modern.

Geaca pe care o vom purta toamna și primăvara devreme ar trebui să aibă cu siguranță o căptușeală care să ne protejeze de frig. În același timp, stratul de izolație nu trebuie să fie prea voluminos – în cazul vremii însorite și a variatiilor de temperatură, care sunt foarte frecvente în această perioadă, într-o jachetă prea calduroasa ne vom simți pur și simplu icomod.

În plus, este bine ca jacheta să fie echipată cu un guler și opțional cu o glugă, desigur cu posibilitatea de detașare – în caz de vânt și ploaie, aceste elemente se vor dovedi foarte utile.

Căutați o jachetă care să fie perfectă pentru antrenament, în timpul unei excursii cu bicicleta sau a unei plimbări de primavara cu familia? Sau poate pur și simplu apreciați un stil și un aspect confortabil?

Atunci vă sugerăm să găsiți modelul sportiv perfect, care să vă satisfacă toate nevoile. Ar trebui să țineți cont de faptul că nu vă restricționează mișcările și, în același timp, în timpul activității desfășurate, va rămâne la locul său.

Luați cusăturile sub lupă – firele trebuie să fie groase, în niciun caz nu trebuie să iasă din țesătură. Orice semne de rupere a firului sau a cusăturilor înseamnă că jacheta este de calitate slabă și cel mai probabil nu va mai rezista pentru a vedea un alt sezon. Alegeți cusăturile lipite – veți fi siguri că nu se vor teme de vânt, ploaie și zăpadă.

Acordați atenție gulerului – ar trebui să fie ridicat. Vedeți dacă jacheta are glugă – este foarte la îndemână, mai ales dacă nu vă plac pălăriile. Dacă sunteți în căutarea unei jachete universale pe care să o puteți purta în fiecare zi sau în stil elegant, alegeți un model cu glugă detașabilă!

Acordați atenție lungimii – jachetele până la talie sunt încă la modă, dar dacă doriți să vă protejați cu adevărat de vremea rece, alegeți o croială mai lungă, acoperindu-vă de preferință până la genunchi.

Pe lângă toate aceste elemente, este important și tipul de material din care este confecționată jacheta.

Decathlon are o geaca care va funcționa bine în primăvara și toamna activității în aer liber. Materialul său este un softshell subțire, flexibil, care vă va oferi deplină libertate de mișcare. Utilizarea tehnologiei Waterproof și a sistemului de protecție 15000 mărește rezistența materialului la umiditate și vânt.

Parametrii buni de respirație și sistemul de ventilație de sub axile asigură transportul eficient al umidității de pe suprafața pielii și menținerea temperaturii corporale optime.

Primăvara este un moment în care este încă cald în timpul zilei, în timp ce serile și diminețile sunt deja relativ răcoroase. În astfel de vreme, vom avea nevoie de o jachetă de tranziție funcțională.

Atunci când alegem o jachetă de tranziție, trebuie să ne asigurăm că nu este nici prea subțire, nici prea groasă. Acest tip de jachetă ar trebui să ne protejeze de frig dimineața și seara, iar ziua nu ar trebui să supraîncălzească corpul. Prin urmare, primul element important va fi căptușeala, care nu trebuie să fie prea groasă.

Ar fi bine dacă ar avea și o glugă detașabilă care să ne protejeze de ploaie. Un guler stand-up sau un guler înalt va fi, de asemenea, practic, deoarece vor proteja gâtul împotriva vântului puternic. Aceste caracteristici pot fi găsite fără probleme în jachetele sport, care în ultimii ani au fost din ce în ce mai des alese datorită funcționalității lor.

Cu toate acestea, atunci când alegeți o jachetă, nu uitați să acordați atenție detaliilor care îi pot determina utilitatea. Elementul de bază sunt cusăturile, care trebuie să fie groase și să nu iasă din material.

Firele rupte, cel puțin într-un singur loc, ne pot desigila jacheta, așa că este mai bine să căutăm un alt model, fără defecte. Atunci când alegem acest tip de îmbrăcăminte, ar trebui să ne asigurăm, de asemenea, că lungimea acestuia acoperă întregul spate fără probleme.

Dacă luăm în considerare toate aceste aspecte, se dovedește că există mai multe tipuri de jachete pe piață care îndeplinesc aceste criterii.

Dacă ne pasă de eleganță, iar jachetele din piele nu sunt ceea ce visăm, ne putem gândi să cumpărăm o jachetă matlasată. Este o soluție foarte practică și elegantă. Geaca matlasată este foarte calduroasa, protejează împotriva vântului și nu restricționează mișcarea.

Article info