Categories: Oameni

Adidasi de alergare ieftini si potriviti. Asics, Salomon sau Nike?

În prezent, cu numărul imens de modele disponibile pe piață, paradoxal, selectarea pantofilor de alergare nu este ușoară. Atunci când luați deciziile, rețineți că atunci când vine vorba de pantofi de alergare, confortul este primordial, deoarece ajută la evitarea accidentărilor și face din sport o plăcere, nu un blestem.

Sperăm că acest ghid vă va ajuta să faceți alegerea corectă și in deplina cunoștiința de cauza veți putea spune dupa aceea: Alerg pentru că îmi place!

Calitatea pantofilor este extrem de importantă dacă vrem să cumpărăm un produs pentru cea mai lungă perioadă de utilizare. Se știe că există diverse tipuri de încălțăminte pentru bărbați pentru alergători disponibili pe piață, dar nu toate au fost create pe baza tehnologiilor moderne care oferă piciorului un sprijin adecvat.

Pentru a ne bucura de calitatea lor înaltă și de confortul deplin al antrenamentului, ar trebui să ne intereseze pantofii pentru bărbați de pe cel mai înalt raft. În lumea alergătorilor, toată lumea cunoaște mărci foarte populare și care au un grup de clienți obișnuiți. Merită să ii alegeți, astfel încât antrenamentele să fie o adevărată plăcere pentru noi. Acestea includ, printre altele modele de la Asics, Mizuno sau Nike.

Și, în cele din urmă, indiferent dacă vă interesează pantofii de alergare tipici sau pantofii sport, fiecare dintre modelele achiziționate ar trebui să garanteze un confort complet la purtare. Cu cât alegem mai bine un model de încălțăminte sport pentru a ne satisface așteptările, cu atât vom obține mai multă satisfacție din activitățile întreprinse.

Pantofii de alergare se pot murdări cu nisip, noroi și apă, printre altele. Este posibil ca pantofii de alergare murdari să nu arate bine, dar cu siguranță funcționează bine.

Când curățați, nu uitați să nu vă puneți niciodată pantofii în mașina de spălat. Cel mai bine va fi dacă folosiți o cârpă sau o perie moale și apă rece cu puțin săpun. Putem îndepărta excesul de noroi cu o perie. Nu uitați să nu vă udați complet pantofii de alergare.

Pentru a vă usca pantofii de alergare, desfaceți șireturile, deschideți limba și scoateți-o, sau puteți pune un ziar înăuntru. Nu vă uscați niciodată pantofii pe un radiator, deoarece acest lucru poate cauza lipirea sau deformarea pantofului.

Cel mai bine este să ai două perechi de pantofi de alergat pentru a lăsa cealaltă pereche să se usuce. Pantoful durează aproximativ 12 ore să se usuce.

Pantofii de alergare sunt echipamente specializate pentru care trebuie să cheltuiți mulți bani. Conform datelor din diverse surse, în medie, 600-1000 km este distanța pe care ar trebui să o parcurgem pe o pereche până la uzura lor permanentă. Dar cum să știm sigur dacă în cazul nostru vor fi 600 sau 1000 km. Există o cale.

Una dintre cele mai de bază întrebări ale oricărui alergător începător – „în ce pantofi să alergi?” Multe depind și de terenul pe care urmează să alergăm și de ce stil de viață am avut până când am decis să facem acest pas extrem de curajos – adică să ne confruntăm cu provocarea alergării.

Încă de la început, aș dori să subliniez că tehnologiile și sistemele care sunt prezente în pantofi nu sunt mai mult decât un truc de marketing – nu vă lăsați păcăliți.

Prețul nu merge întotdeauna mână în mână cu calitatea și, cu siguranță, calitatea pantofului nu ar trebui să fie afectată de numărul de sisteme sau de alte tehnologii science fiction. Pantofii de alergare buni sunt cei care nu ne vor deranja în timpul activităților și ne vor oferi confort – vor fi confortabili. Dacă vă place confortul la început și constatați că pantofii au acest lucru.

Pantofii pe care îi alegem la începutul aventurii noastre de alergare ne vor afecta foarte mult bunăstarea în timpul antrenamentului.

Atunci când alegem pantofii de alergare, găsim adesea termeni precum pronație și supinație. Să ne uităm la aceste probleme.

Pronationeste modul în care piciorul pivotează spre interior când mergem sau alergăm. Fiecare dintre noi are mai multă sau mai puțină pronație, toate fiind, desigur, determinate de natura mamă.

Cu toate acestea, nu putem spune că pronația în sine este rău întrupat – depinde doar de modul în care alergăm. Alegerea încălțămintei greșite poate crește probabilitatea de accidentare, în special la alergătorii începători ai căror mușchi de alergare nu sunt încă suficient de puternici.

Prin urmare, pantofii recomandați pronatorilor au suport din interiorul pantofului, pentru a nu înclina piciorul prea mult spre interior în timpul pasului.

Neutru – piciorul efectuează mișcarea corectă în timpul alergării. În timpul alergării, greutatea corpului este distribuita uniform pe întregul picior, de la călcâie până la degetele de la picioare.

Acest picior poate fi recunoscut prin faptul că, atunci când este privit din spate, călcâiul este în linie dreaptă cu piciorul, iar greutatea corpului este distribuită uniform pe călcâi. Persoanele cu picioare neutre ar trebui să folosească pantofi cu amortizare.

Supinator – în timpul manevrelor, supinatorii suprasolicita marginea exterioară a piciorului. Prin urmare, acești alergători ar trebui să aleagă pantofi din categoria cu amortizare ridicată. Pantofii supinați sunt adesea foarte uzați la exteriorul călcâiului și întreaga parte superioară a pantofului poate fi deplasată spre exterior.

Adidasi pentru alergat pe traseu sau pe asfalt?

Pantofii concepuți pentru a alerga pe stradă, așa cum sugerează și numele, sunt proiectați pentru a alerga pe trotuare, asfalt și alte suprafețe dure. Cu toate acestea, nu trebuie să fie doar asfalt, acest tip de încălțăminte va funcționa excelent și atunci când alergăm pe cărări forestiere compactate. Acești pantofi se caracterizează prin greutate redusă și flexibilitate ridicată.

Încălțăminte de traseu – în mod similar – încălțăminte destinată alergării pe teren natural cu mult nisip, pietre și adesea noroi. Acestea se caracterizează printr-o suprafață dură cu o bandă de rulare agresivă. Sarcina lor principală este de a oferi alergătorului protecție și stabilizare a gâtului.

Înainte de a cumpăra pantofi, ar trebui să ne punem câteva întrebări:

Cât cântărim?

Suntem pronatori, supinatori sau poate avem un caracter natural al piciorului?

Răspunzând la toate aceste întrebări, reducem riscul unei achiziții greșite și, cu cât vânzătorul află mai multe despre alergarea noastră, cu atât sfatul său va fi mai relevant și mai util.

Este ușor să vă răniți în timpul activității fizice – mai ales atunci când nu suntem un atlet cu experiență. Prin urmare, este important să alegem echipamentul potrivit, datorită căruia vom putea nu atât de mult să evităm rănirile (ceea ce este foarte dificil), ci mai degrabă să le minimalizăm riscul și posibilele consecințe.

Tinerii alergători încep de obicei antrenamentele cu mare entuziasm, dar fără o pregătire adecvată. Simpla dorință de a alerga la un maraton nu ne va face să reușim și toată operațiunea se va încheia bine.

De aceea, alegerea pantofilor de alergare potrivită este atât de importantă. Modelul potrivit, prevăzut cu amortizarea potrivită, realizat cu grijă cu utilizarea materialelor de înaltă calitate, ne crește nu numai confortul în timpul alergării, ci și crește siguranța.

Alegerea pantofilor potriviti este extrem de dificila astazi. Mai ales pentru un neinitiat. Vremurile în care au existat mai multe modele de a alege au dispărut de mult. Numele tehnologiilor utilizate astăzi vă pot face să vă amețiți. Diferitele tipuri de spumă și tehnologii sunt o parte integrantă a unui pantof de alergare modern.

Si totusi… cum să alegi cei mai buni pantofi de alergare?

Pentru terenul alunecos, cross-country, cel mai bine este să alegeți încălțăminte robustă, dar ușoară, care vă va împiedica să vă blocați în noroi (unde vă puteți pierde chiar și pantoful uneori). De aceea este atât de important ca alegerea să fie prudentă și bine gândită. Când vine vorba de alegerea pantofilor de alergare pentru bărbați, putem alege acum dintre sute de produse de la diferiți producători.

Puma, Adidas, Reebok sunt mărci care produc încălțăminte de cea mai înaltă calitate. De câteva sezoane, adidașii au încetat să mai fie pantofi rezervați doar sportivilor și au căpătat un caracter de stil de viață – practic toată lumea poartă adidași.

Dacă noi căutăm ceva cu adevărat competitiv, atunci merită să verificăm oferta produselor pentru alergare din seria Asics Performance, inclusiv pantofii pentru bărbați și femei Asics – fiabilitate și confort de utilizare garantat.

Cateva recomandari punctuale:

Asics Patriot 9 – pantofi de alergare eleganți, clasici. Datorită utilizării materialelor moderne, partea superioară a pantofului este extrem de confortabilă. Talpa absorbantă a șocurilor vă permite să treceti cu brio chiar și peste cele mai accidentate drumuri.

Asics Gel Sonoma 3 – designul lor inovator, în primul rând în ceea ce privește amortizarea tălpii, face din acești pantofi o parte integrantă a antrenamentului pe teren. Soluția perfectă atât pentru începători, cât și pentru alergători experimentați.

Asics GT-1000 5 – pantofi pentru alergători pe distanțe lungi. Selecția adecvată a materialelor înseamnă că senzația de oboseală a piciorului vine mai târziu și este mai puțin intensă.

Am decis să cumpărăm pantofi de alergare noi. Mergem pe site-ul magazinului și suntem inundați cu sute de modele, împărțite în categorii pentru ușurință în utilizare, dintre care există o duzină …

Pantofi de antrenament, de competiție, de antrenament și de competiție, pantofi de trail, pantofi de iarnă, etc.

Un lucru este sigur, nu va fi o alegere simplă. Prin urmare, merită să petreceți ceva timp pe acest subiect. Nu vă fie teamă să încercați câteva sau chiar o duzină de perechi. Dacă încălțămintea trebuie să vă servească mult timp, este important să nu le cumpărați în grabă.

Article info