Manager Proiect

Femeie, profesoara, sociolog, mama, sotie, activista, scriitoare de carti pentru copii. Pentru mine feminismul este in primul rand un mod inteligent de a privi la lume. M-am uitat prin lentile sensibile la gen la tot felul de institutii: educatie, politica, sanatate, mass media si am incercat sa inteleg mecanismele complexe prin care diferentele dintre noi se transforma uneori in inegalitati si discriminari.

Acum, in cadrul acestui proiect, invat sa ma uit critic (si genizat) la oras. Observ cata simbolistica de gen, cate ideologii de gen creeaza componentele unui spatiu urban. Orasul - adica strazile, cladirile, operele de arta, traficul dar si oamenii in interactiunile lor verbale si non verbale cotidiene construiesc permanent genul, il mentin in interiorul acelorasi dihotomii conservatoare sau, mai rar, il reconstruiesc in paradigmele unui discurs care acomodeaza mai bine realitatile (de gen) ale lumii in care traim. Eu spun ca Bucurestiul este din multe puncte de vedere un oras sexist. Visez la un Bucuresti care sa ma contrazica.


Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului;