Coordonator Cercetare

Simt gandindu-ma la mine ca traiesc intre doua lumi pe care le inteleg substantial, dar care sunt uneori atat de diferite incat ma intreb cum poate functiona o astfel de identitate – fata de la tara si activitsta feminista. Dar poate ca nu as fi fost feminista daca nu as fi crescut la tara si poate nu aflati despre mine ca sunt de la tara daca nu as fi fost feminista. Altfel, sunt profesoara si activista. Si nu pot sa imi invat studentii sa fie activi civic si eu sa stau deoparte. Altfel femeie, de cativa ani traind parca din ce in ce mai intens tensiunea dintre viata de familie si cariera. Cred ca intr-o lume ca cea in care traim acum a fi feminist&feminista ar trebui sa fie un simplu act de decenta.

Descopar pe zi ce trece tot mai multe forme in care patriarhatul se manifesta si incec sa ma implic cat pot de mult in deconstructia inegalitatatilor. Si asa am ajuns sa fiu parte a echipei care implementeaza proiectul „Discriminari urbane. Proiect de cetatenie activa sensibila la gen” in care analizam orsul prin lentile feministe. Te-ai gandit vreodata ce gen are orasul tau? Te-ai gandit ca el este prietenos cu unii si mai putin prietenos cu altii (altele)? Te-ai gandit sa cauti sexismul pe mesajele mazgalite in scara de la intrarea in blocul tau? Te-ai uitat la statuile din parc? Te-ai intrebat de ce sunt preponderent reprezentari ale barbatilor? Pentru ca sunt intrebari la care imi doresc raspunsuri, pentru ca sunt probleme pentru care caut solutii.


Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului;